czwartek, 18 lipca 2013

Naleśniki na słono

Będąc dziewczynką uwielbiałam porywać zdjęte wprost z patelni i posypywać cukrem, który przyjemnie chrzęszczał w zębach...  

Pamiętam też stołówkowe z białym serem... Te nie należały do moich ulubionych dań... 

Dziś moja naleśnikowa wariacja :)

Miksujemy:

150 g mąki

2 jajka


250 ml mleka


szczypta soli


woda mineralna gazowana


Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron :)

Farsz

1 opak białego sera (ja użyłam 500 g, president) 

dwie garście rukoli

przysmażona cebula

przysmażona szynka

suszone pomidory

sól, pieprz, chilli

Blenderem miksujemy wszystkie składniki na dość jednolitą masę, nakładamy na naleśniki, które składamy w ćwiarteczkę i przysmażamy tak złożone na piękny, rumiany kolor :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz