niedziela, 4 sierpnia 2013

kotleciki rybne

Proste, lekkie i zdrowe danie. Smakują również na zimno. Jeste ich wielką fanką.
4 większe filety mintaja
1 jajko
sok z 1 cytryny
garść suszonej werbeny
2 łyżki posiekanego szczypiorku
pęczek natki pietruszki
garść świeżej kolendry
sól, pieprz, chilli
wszystko miksujemy - ja użyłam dużego dzbanka z siekaczami http://www.braunhousehold.com/pl-PL/producty/przygotowywanie-posilkow/blendery/multiquick-5-mr550-buffet-0x64196742/
dodajemy łuskany sezam
bułkę tartą
Formujemy kotleciki i smażymy na oliwie, podajemy np. z sosem tatarsim




1 komentarz:

  1. nigdy nie jadłam werbeny - musi być ciekawym dodatkiem...

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń