Tropiki... dziś jednak nie zaserwowałam swojej rodzinie chłodnika, a makaron spaghetti z pesto pietruszkowym, które robi się w trakcie gotowania się makaronu!
Wstawiamy wodę na makaron z mąki durum i gotujemy al dente
Do blendera wkładamy:
2 większe lub 3 mniejsze ząbki czosnku
pęczek pietruszki
szczyptę chilli
sól
pieprz
garść orzechów włoskich
2 łyżki sezamu
1/2 szkl. oleju konopnego... polecam OSELE - mój nabytek z Le Targ`u o którym pisałam wcześniej http://www.osele.pl/oleje-zimnotloczone-4/osele-olej-konopny-250-ml--
2 łyżki oliwy
Masę mieszamy z ugotowanym makaronem :), nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem:)
Uwielbiam Twoje przepisy na makaron w kwadrans! Już jestem uzależniona od tego poprzedniego - z pietruszką, czosnkiem i chilli.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
:*
OdpowiedzUsuń