piątek, 9 sierpnia 2013

placki z cukinii

Mama obdarowała mnie ekologiczną cukinią, więc co zrobić... placki:) wybór dla mnie oczywisty :)

1,5 dużej cukinii startej na tarce z grubymi oczkami - troszkę solimy i odstawiamy na 20 min. żeby puściła sok, który potem wylewamy
do blendera wrzucamy i miksujemy na gładką masę:
2 jajka
1 opak sera feta
garść świeżej mięty
garść świeżej natki pietruszki
garść świeżego koperku
pieprz
chilli
estragon
kolendra
Masę wrzucamy do odsączonej cukinii, dodajemy bułkę tartą (1 łyżka) sezam (2 łyżki), mąkę (8 łyżek) i płatki owsiane (3 łyżki)
Smażymy na oleju, odsączamy na ręczniku papierowym i podajemy z jogurtem bałkańskim z solą, pieprzem i chilli :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz