lubimy bardzo z różnymi farszami...
ta specjalnie dla mięsożernego męża :)
CIASTO:
200 g mąki
100 g masła
1 jajko
2 łyżeczki wody
Ciasto zagniatamy i wkładamy do zamrażalnika na 30 min. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy wykładamy nim formę, nakłuwamy widelcem i siup na 15 min. do 200 st. z termobiegiem
WKŁAD:
boczek drobno pokrojony
cebula czerwona pokrojona w piórka
por pokrojony w talarki
200 ml. śmietany 30%
250 g cheddara
3 jaka
sól, pieprz, chilli
Boczek z cebulą i porem podsmażamy, wykładamy na dno i zalewamy połączoną masą serowo-jajeczno-śmietanową z przyprawami.
Wkładamy do 190 st. na ok. 40 min. ja po 20 min. mieszam środek... ale to moja fanaberia żeby to co pyszne nie było tylko na dole.
Opcjonalnie można zamiast boczku użyć skropionego cytryna łososia i dodoać drobno posiekany koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz